Om mig

Hej mitt namn är Jonas Karlsson och jag tävlar i enduro.
Jag är född 1986 i Enköping och har bott där sen dess.
Jag har en lillasyster Emelie Karlsson http://emeliekarlssonracing.blogspot.com/.
Motorcykel har jag kört sen barnsben och tävlat sen 10 års åldern.

Till en början var det bara motocross som jag tävlade i men till år 2006 gick jag över till enduron och det visade sig vara ett bra beslut. De två första åren gick riktigt bra och jag vann junior-SM och blev uttagen till juniorlandslaget bägge åren. Därefter gick jag up till senior klassen i SM och det blev lite tuffare. Men det går bättre och bättre hela tiden och efter en sjunde plats 09 slutade jag fyra 2010 efter ett olyckligt fel i slutet av säsongen som gjorde att jag tappade tredje platsen. Sen dess har jag varit tvåa i min SM klass de senaste tre åren och deltagit vid ett flertal VM och EM tävlingar både i lag och framförallt individuellt. Jag har även kört Red Bull Romaniacs i Rumänien, Novemberkåsan, Gotland Grand National och en hel del andra tävlingar med framgång. Under 2013 var jag tvåa i SM, tvåa i Stångebroslaget, tvåa i Ränneslättsloppet, tvåa vid Gotland Grand National och även tvåa i Novemberkåsan vilket gjorde det till mitt bästa år så här långt men lite irriterande med alla andra platser.

Så till 2014 hoppas jag kunna bytta ut någon eller några av andra platserna mot första placeringar. Och för att göra det kommer jag fortsätta satsa fullt ut så mycket det går på enduron genom att fortsätta arbeta på samma viss som tidigare där jag jobbar som snickare i grunden men även arbetar med att få in sponsorer och ta väl hand om dem. Men även anordna läger och evenemang som ska kunna gynna dem som är med och stötar mig.
Kommer även och lägga om fokuset lite för vilka tävlingar jag ska köra under 2014. Kommer dra ner på VM och EM tävlingarna där jag enbart kommer köra VM här på hemmaplan i Enköping, vilket ska bli riktigt häfftigt. Jag kommer istället att satsa lite hårdare på varvloppen där det gick riktigt bra under förra året och det är även en tävlingsform som jag gillar. Där satsar jag på de tre stora racen här hemma men har även tänkt att köra en serie i Tysland som jag vet sen tidigare är fin. Kommer även fortsätta satsa på SM och Novemberkåsan. Detta gör att jag inte behöver vara bortrest lika mycket uttan kan vara lite mera hemma och koncentrera mig på träningen ordentligt.

Så jag ser fram emot ett spännande 2014.