onsdag 31 juli 2013

Battle of Vikings

Varit riktigt sliten i flera dagar efter helgens körningar. Började redan i fredags morse med att jag åkte till Ånnaboda och Storstensjöhöjden norr om Örebro för att köra Battle of Vikings som är den största extrem enduro tävlingen i Norden. Redan på fredagen var det dags för prolog i skidbacken. Då körde vi en snabbare och enklare bana som var uppbandad mitt i största backen vilket passade mig bra och var perfekt för publiken. Gick riktigt bra för mig där. Vi körde två stycken heat och efter första var jag tvåa efter Joakim Ljunggren men förra förare som Johnny Aubert och Lars Enöckl som är riktigt duktiga. Efter andra kvalet hade jag tappat Aubert ner till tredje plats och fick starta som tredje förare under huvudtävlingen på lördagen vilket jag var grymt nöjd med.
Efter att ha kollat lite på banan till huvudtävlingen så insåg jag att det skulle bli grymt tufft. Vi skulle köra så många varv som möjligt på en längre bana med massor av svåra partier under fyra timmar. Vi hade även jättefint väder under båda dagarna och det var riktigt varmt. Värmen gjorde det ännu lite tuffare. Under huvudracet så startade jag i vad jag tyckte var en lagom fart och under första varvet gick det riktigt bra. Gick up som tvåa nästan direkt och höll det i nästan ett varv innan extrem experten Lars Enöckl togs sig om. På andra varvet kom vi nästan direkt ifatt dom som var ute på sitt första varv men startat längre ner. Det gjorde att vi fick välja de spåren som fanns kvar i backarna och inte kunde ta dom bästa längre. Då gjorde jag bort mig vid några passager och fick putta lite för mycket motorcykel vilket gjorde att jag tog slut och blev väldigt trött. Fick stanna flera gånger under de kommande varven för att dricka och försöka äta något för att få nya krafter och mot slutet så blev det faktiskt lite bättre igen. Men jag åkte ner till en åttonde plats i mål och sex körda varv vilket jag är nöjd med.
Det här är ingen vanlig enduro tävling. Det är en helt egen form av enduro kan man säga som är väldigt inspirerad av trailen. Var även trail cyklar med och jag hade några sådana förare före mig i mål. det är både naturliga och uppbyggda hinder som vi ska ta oss förbi så man får verkligen testa var man klarar av att köra och ta sig fram med en motorcykel vilket jag tycker är riktigt kul att se. Man blir hela tiden fascinerad över att det går. Blir även väldigt spektakulärt och lätt för publiken att se oss.
Måste även berömma arrangörerna som hade lagt ner ett enormt jobb på att få iordning på banan och dom hade även samlat ihop en rejäl prissumma till de främsta förarna vilket vi inte är bortskämda med. Tack för en häftig upplevelse. Sen i söndags hade vi träningsdag med teamet vilket mest blev som ett lugnare återhämtningspass för mig efter den tuffa urladdningen under lördagen. Men vi fick ändå till en bra och rolig dag på gräsproven hemma hos familjen Sjöström vilket jag tackar så mycket för.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar