fredag 11 oktober 2013

Six days Sardinien

Tyvärr hade jag svårt med internet uppkoppling och kanske framförallt tid för att uppdatera bloggen under tiden som jag var på plats på Sardinien. Men nu är jag hemma i vardagen igen och ser fram emot nya utmaningar.
Men först ska jag försöka sammanfatta Six days äventyret lite för er.
Jag åkte ner och hem tillsammans med Zander Knutsson och Alexander Dahlen vilket var riktigt kul för vi hade kul ihop trots att vi satt intryckta i en liten bil. Tack till Lindskey racing som lånade ut bil till oss.
Väl på plats bodde jag ihop med mina lagkompisar Jens Hillgren och Kevin Olsen. Vi hade riktigt kul ihop vi med och måste säga att hela gänget som var på plats där nere i år var ett riktigt kanon gäng som hade riktigt kul ihop och satsade för fullt.
Veckan innan racet hade vi fullt upp med att gå prov och svalka oss i antingen poolen eller havet efter vi hade gått. Hade riktigt härligt och varmt väder hela resan.
När det var dags för race var vi riktigt taggade och vi startade bra med att vara fjärde lag efter första dagen. Alla hade problem med att det var mycket förare ivägen och väldigt dammigt. Till andra dagen sidades fältet vilket gjorde att det inte blev lika mycket omkörningar men fortfarande väldigt dammigt. Och vi behöll våran fjärde plats vilket kändes riktigt bra. Dag tre hände det som inte fick hända för mig. Jag fick problem med hojen och tvingades bryta vilket betyder att jag får starta om dagen efter men får tre timmars strafftid på den dagen som jag bröt. Det gjorde att vi rasade till ca 70e. Besvikna fortsatte vi ändå kämpa och klättrade up till en slutlig 40e plats vilket inte var vad vi hoppats på men bra efter omständigheterna.
Jag själv lyckades även vara bästa svensk bland klubblagen två dagar vilket känns kul. Men tungt när man vet att det var mitt fel att laget tappade så mycket. Men tyvärr sånt som händer i den här sporten. Och vi kan glädjas åt att vi fick köra väldigt mycket hoj i riktigt häftig terräng i sex dagar. Var väldigt torrt på banorna och vi körde mycket i bergen på häftiga stigar med fantastisk utsikt ut över dalarna.
På avslutningsdagen körs ett varsitt crossheat enligt tradition på six days. och det var en riktigt fin bana och mycket ffolk så det blev ett roligt heat där jag var tvåa ca en decimeter från vinst. Avslutningsfesten sen på kvällen blev en riktig höjdare så när vi sen började åka hem på söndagen så var det med ett leende trots strulet tidigare i veckan.

Nu ser jag fram emot Gotland Grand National som blir nästa stora race för mig. Det har jag sett fram emot under året och tror kan bli riktigt bra.

Ska försöka lägga ut lite bilder och filmer som jag hittar från six days så titta gärna in här på bloggen igen.

Och stort tack till er alla som är med och stöttar mig.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar