söndag 13 april 2014

Helg med östra open final och träning

I lördags var det dags till sist för östra open final i Nyköping. Ovanligt sent på året att köra den nu så det var lite ovant att köra östra tävling på barmark i mer eller mindre sommar förre. Nyköping hade bjudit till och gjort två prov i tuff svensk enduro terräng. Så det blev en riktig typ 1 enduro tävling med kåsa stuk när det gällde tidkorten.
Jag låg tvåa i tabellen inför tävlingen tre poäng efter Niklas Persson. Så skulle jag vinna deltävlingen skulle jag även vinna totalt. Sen när Niklas inte dök upp till start så tänkte jag att det var klart men ville ändå köra för att vinna. Och det började bra. Jag ledde ca första halvan av racet men sen gjorde jag en klantig vurpa på ett berg och skrappade upp mig lite vilket gjorde att jag tappade fokuset och inte fick till körningen efter det och då gick Henrik Lindholm om mig och kunde vinna. Men jag trodde ändå att jag skulle vinna totalen men eftersom man får räkna bort en tävling i östra och genom att Niklas har n vinst mer än mig så slog han mig ändå med en poäng i totalen. Kändes lite tråkigt men inget att göra något åt. Jag får skylla mig själv när jag inte skärper till mig och kör bättre.

Under söndagen körde jag ett lättare pass på vårat träningsområde i jättefina förhållanden ihop med Evelina vilket var kul.

Nästa helg åker vi ner till skåne för ett träningsläger ihop med Östra distriktet där jag ska vara med som tränare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar