onsdag 8 oktober 2014

Årets SM säsong avslutad.

Nu har vi avslutat årets SM serie i enduro och för min del blev det en serie med både med och motgångar. Resultat blev till slut precis som 2013. Silver i min klass och en 6e plats i swedish enduro cup! Vilket jag känner mig nöjd med.Näst sista deltävlingen körde vi som en två dagars tävling i Hofors. Jag kom dit med en bra känsla efter Ränneslättsloppet och vi bjöds på ett fint arrangemang och nya banor
för min del. Ett långt stubb prov, ett prov i skidbacken och ett på steniga träningsspår.
Under lördagen kändes körningen bra men jag hade svårt att komma upp i fart. Var kvar lite i varvlopps tempot. Slutade dagen på en femte plats i klassen och femtonde totalt.
Till söndagen fick jag till det bättre och startade riktigt starkt men när det började regna så tappade jag lite men slutade ändå på en andra plats i klassen och en sjätte plats totalt vilket var skönt.Inför avslutningen i Söderhamn låg jag på en delad andra plats i klassen med samma poäng som Fredrik Johansson.
Söderhamn var en ny tävlingsplats för mig det med men med ett underlag som borde passa mig bra. Sand och sandstalp vilket jag är van med från vårat eget träningsområde så jag såg fram emot starten.
Redan från första provet fungerade det bra och även om jag inte lyckades hålla samma fina fart hela dagen så fungerade det bra och jag slutade på en tredjeplats i klassen och en sjätteplats totalt. Och eftersom Fredrik var efter kunde jag säkra mitt fjärde raka SM silver!

Foton av Emil Berglind, Thomas Nordström och Jeehyang Photo.
Även om det känns tungt att inte kunna lyckas ta det där efterlängtade guldet så är jag ändå jätte nöjd med att kunna upprepa fjolårets resultat med tanke på att jag dragit på mig lite småskador under året och framförallt med tanke på att fokuset främst har legat på långloppen inför i år och träningen varit fokuserad på det. Nu gjorde skadorna att jag inte kunde delta i de första långloppen som planerat vilket gjorde att jag la lite mer fokus på SM än vad som först var planerat. Har varit väldigt upp och ner i årets serie där jag gjort både mitt bästa deltävlingsresultat någonsin med vinsten i Uddevalla men även haft några sämre resultat även om det inte varit något katastrof resultat.

Nu satsar jag vidare inför de avslutande tävlingarna Gotland Grand National och Novemberkåsan som jag båda ser fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar