måndag 15 september 2014

Ränneslättdloppet 2014

Årets Ränneslättslopp var något som jag sett fram emot under hela året som ett av de racen jag ville satsa lite extra på. Men efter att det gått lite segt med körningen under sommaren så kändes lite osäkert inför racet men det har även fungerat bra som motivation för att träna och jag tycker inte jag kan ha förberett mig bättre. Mycket tack vare hjälpen från min fystränare Bettina.
Banan såg riktigt fin ut när jag var ute och  tittade på den innan start. Var precis lagom fuktigt och banan var fint preparerad efter förra årets race så jag blev riktigt åksugen. Efter att motionsklasserna kört så hade banan blivit betydligt stalpigare och tuffare men det passar mig bra.
Starten gick helt okej och jag var med bland de tio främsta. Under det första varvet var alla väldigt hetta och det hände mycket med många skiftningar i positioner och många vurpor. Men vid första varvningen var jag i ledningen med Kjetil Gundersen och Olle Löthman precis bakom. Under det tredje varvet försvann Olle men Christoffer Gustavsson kom upp och var med och drog in till tankningen. Efter den var det jag och Kjetil som höll ihop fram till att vi gick ut på sista varvet när jag ryckte och gav allt jag hade. Och jag lyckades skaka av mig Kjetil och dra ifrån rejält. Med bara en fjärdedel av varvet kvar ledde jag med en och en halv minut och började tänka att det äntligen var min tur men inte då. Det tog tvärstopp helt plötsligt på grund av att kedjestyraren släppte och låste bakhjulet. Jag lyckades få bort den och lägga den på ovansidan av svingen vilket gjorde att jag kunde rulla i mål men då hade Kjetil lyckats ta sig om igen men jag får vara glad över att jag kunde ta mig i mål som tvåa. Var sammanfattningsvis en riktigt bra helg med ett snöpligt resultat men med ett skönt besked om att fysen och farten finns där. Nu laddar vi om inför nästa helgs SM deltävling i Hofors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar