onsdag 1 augusti 2012

EM Estland och Lettland

Ute och drar på motorvägen.

Tränar lite i veckan mellan racen

Tufft löppass på stranden.
Nyss hemkommen från två riktigt fina EM race de senaste två helgerna. Vi började i Estland där vi bjöds på riktigt mjukt underlag med fin sand, myr och mosmark. Passsar mig bra och jag lyckades ta en tredje plats på lördagen och en andra plats på söndagen vilket gjorde att jag slutade tvåa under helgen och gick upp som tvåa i totalen. Var riktigt häfftigt att få kliva up på pallen tillsammans med Aigar Leok som vann och Maurizio Micheluz som var trea.
Vid Lettlands deltävling fick vi ta oss an lite hårdare underlag. Det var dels sandprov här med men även ett prov i ett grustag där det blev lite grövre grus och jord. Det tredje provet låg i ett kalkbrott tror jag det var. Där var det en hel del branter upp och ned med lite större sten. Prov som kanske inte var lika optimala för mig men jag lyckades ändå ta mig imål på en tredje och en fjärde plats. Under söndagen låg jag med och krigade om andra platsen ett tag men tappade sen till fjärde. Ligger dock fortfarande kvar som tvåa i tabellen inför sista deltävlingen i Slovakien.

I övrigt så var det en väldigt rolig resa vi hade under de här två racen. Var extremt många svenskar med vilket gjorde att vi blev ett stort gäng som höll ihop hela tiden och hittade på roliga grejer mellan racen. Vi var bla in i Riga och besökte gamla stan, vi var iväg och badade vid flera tillfällen och hade två roliga veckor ihop. Både förbundet svemo och framförallt östra distriktet hjälpte till för att få ut nytt folk på de här racen som var en perfekt inkörsport för nya juniorer. Så blev många nya bekantskaper vilket var roligt.

Nästa nu blir ett två dagars SM i Östersund till helgen. Ska bli kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar