tisdag 27 maj 2014

SM Premiär i Uddevalla.


Under helgen som var körde jag de första två deltävlingarna i årets SM serie. Det var Uddevalla som avslutade förra årets serie som även inledde 2014 års serie med en två dagars tävling på en bana som påminde väldigt mycket om den vi körde på i höstas.

Alltid kul när det drar igång igen och speciellt nu när vi startade lite senare än normalt så är det lite extra spännande att se hur alla ligger till och hur de har lyckats med träningen under vintern. Även kul att se vad konkurrenterna kör på för hojar och hur teamen ser ut.Arrangörerna hade gjort iordning en tuff bana åt oss med tre prov. Ett crossprov som bestod av ett varv på VM crossbanan, ett enduroprov som enbart gick i skogen bland stenar rötter och även en del surhål. Vi avslutade varvet med ytterligare ett enduro prov som hade en del extrem inslag med bland annat några tuffa backar men provet gick även riktigt fort ute på lite gräsytor.

Under fredags kvällen drog ett av de värsta regn ovädren jag varit med om in och förändrade förutsättningarna rejält på kort tid.


Så under lördagen blev det stundtals kaos på banan som blev för svår för att det skulle bli riktigt rättvis racing tyvärr. Partier på proven var för svåra och med för få alternativ för att det skulle gå att att ta sig förbi vilket gjorde att det bildades köer och stora tidsskillnader mellan oss förare när vissa blev hindrade och fick köa på proven.
För min del kändes körningen bra hela dagen egentligen tycker jag och det var det viktigaste för mig under inledningen för var lite osäker på hur jag låg till efter hjärnskakningen och hur kroppen skulle reagera på att tävla igen. Men gick bra och låg tvåa i klassen i stort sett hela dagen fram till sista provet.

Det jag kände inte kändes som vanligt under dagen var att jag fegade ovanligt mycket just i de svårare partierna på ett sett som jag inte brukar göra. Det gjorde att jag fastnade till ovanligt mycket och även på sista provet fastnade jag och fick även vänta lite på förare som var i vägen vilket gjorde att jag tappade till tredje plats på det. Sen hade vi även kortare med tid på den transporten vilket jag missbedömde och det gjorde att jag blev ca tio sekunder sen och tappade till fjärde plats på grund av det. Utöver detta så togs även första provet bort i efterhand och då tappade jag till femte plats. Så blev en tung avslutningen på dagen.

Det positiva med lördagen var självklart att körningen kändes okej och att jag kände mig väldigt stark fysiskt. Men även att det fick mig att tända till inför söndagen.


Till söndagen hade arrangörerna dragit om banan en del och det hade torkat up en hel del i spåren vilket gjorde proven betydligt bättre och jag var rejält revansch sugen så efter andra provet var jag i ledningen totalt för alla klasser och efter en tight fight med Oliver Nelsson hela dagen så kunde jag tll slut vinna med endast ca en halv sekund till godo! Riktigt riktigt skönt att ha hundra delarna på min sida den här gången. Första gången jag vinner en SM tävling totalt så det känns stort och otroligt skönt att få en bekräftelse på att allt jobb vi lagt ner under vintern där jag har jobbat med Lindskey racings fys koordinator Bettina för att förbättra konditionen och framförallt gå ned i vikt. Får även fantastisk hjälp med kosten av henne. Trivs även kanon bra på min KTM 450 exc som Berna racing har hjälpt mig att få till det lilla extra på. Plus att jag har ett fantastiskt service team bakom mig med Mamma, Pappa och min sambo Evelina i spetsen som ser till att hålla i ordning på allt och servar mig med mat så jag bara behöver koncentrera mig på att köra. Även ett stort tack till er alla fantastiska företag och personer som är med och stöttar mig. Det är tack vare er jag kan göra det här så se till att ta åt er av framgångarna ni med! 
STORT TACK!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar