onsdag 2 juli 2014

Elitserien Västerås

Tänkte jag skulle göra en lite sen uppdatering från Elitserien i Västerås som kördes för en vecka sedan.
Som jag berättat tidigare så är jag i år med i Göta MS Elitserie lag i Motocross. Sedan 2007 har jag nästan inte kört en enda cross tävling men kände mig sugen på det igen till i år så när jag fick frågan så kändes det kul att kunna vara med. Det här blev den andra tävlingen jag deltog i. Var även med i Kil för ca en månad sedan. Kändes väldigt ovant och lite spänt i Kil men var ändå riktigt kul.
Inför Västerås nu var jag fortfarande öm i foten och hade inte kört något sedan VM deltävlingen där jag gjorde illa foten. Kände av foten en del men fungerade ändå bra under heaten där man inte tänkte så mycket på den.
Tävlingen i Västerås kördes under Onsdags kvällen som en sprint variant vilket var nytt för mig men väldigt kul. Det kördes nio stycken kortare heat på en avkortad bana vilket bjöd till spännande fighter hela tiden för den faktiskt riktigt stora publiken!
Var återigen lite spänd inför de första heatet men inte lika illa som i Kil och jag tyckte jag körde okej men lite stelt. Men under kvällen släppte det mer och mer för mig och för varje heat gick det bättre och jag blev självsäkrare så i sista heatet för kvällen gjorde jag min bästa placering med en åttonde plats vilket jag är väldigt nöjd med.
Som lag hade vi det tungt när båda våra crossförare Emil Löfgren och Niklas Petterson kraschade i det inledande heatet. Där Niklas även tyvärr skadade sin fot så illa att han inte kunde köra ordentligt under resten av kvällen även om han kämpade sig igenom tävlingen med smärtor.
Min gamla enduro kompis Fritz Andersson var även med och ställde up eftersom vi hade dåligt med folk. Och jag tycker Fritz gjorde riktigt bra ifrån sig trots att han nästan inte kört något i år. Tyvärr gjorde Fritz illa ett finger under sista heatet.
Vi slutade till slut på en nionde plats med laget vilket inte kändes något vidare men efter katastrof resultaten i de första heaten där vi var sist så körde vi hela tiden bättre och hade även någon pal plats i de sista heaten.
Men för min del tycker jag det var en riktigt rolig och lyckad helg där jag hela tiden körde bättre och bättre.


Nästa för mig är en av årets höjdpunkter Stångeboslaget som går av stapeln redan nu till helgen på söndag. Ska bli riktigt kul och något som jag är riktigt laddad för efter förra årets härliga andra plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar